Seksuele chantage van gebruikers van sekswebsites zonder controle

donderdag, 11 maart 2021

Het internet heeft ons leven veranderd. Ook voor de klanten van prostitutie . Om contact op te nemen met een plezierprofessional is het al enige jaren niet meer nodig om de contactpagina's van de kranten te bekijken (deze advertenties bestaan eigenlijk niet meer) noch hoef je ja of ja naar een hoerenhuis of een hoerenhuis te gaan. escortbureau om een seksuele date te hebben . De online gidsen van prostituee-advertenties geven ons toegang tot een uitgebreide catalogus van advertenties van onafhankelijke lumis die ons ofwel in hun appartementen ontvangen, of per uur naar kamers, hotels of soms onze eigen huizen verhuizen. Deze mappen hebben ook een reeks filters waarmee gebruikers snel en gemakkelijk het meisje kunnen vinden dat het beste bij hun smaak past.

In Spanje zijn er veel advertentiesites voor prostitutie . Sommigen van hen hebben de afgelopen jaren een relevante populariteit verworven. We zouden onder hen platforms kunnen noemen zoals Nuevoloquo, Milerótica, Slumi of Pasion.com. Dit laatste is niet alleen erg populair en is een referentie geworden in de sector vanwege het brede scala aan zoekcategorieën (u kunt advertenties vinden voor prostituees, hoeren, transseksuelen, liberale stellen, lesbiennes, enz.) filtersysteem, heeft het de afgelopen maanden een speciale betekenis gekregen omdat het als lokaas heeft gediend voor een groep criminelen die gespecialiseerd zijn in seksuele chantage.

Hoe werkte sextortion?

Dankzij een reeks klachten kwamen de Staatsveiligheidstroepen en -troepen op de hoogte van het bestaan van een groep mensen die, door gebruik te maken van valse advertenties op de Pasion.com-website voor seksueel contact , zich hadden toegelegd op het afpersen van geld van over de hele wereld. . van de ongeveer 4.00 gebruikers van het bovengenoemde platform met behulp van een zeer eenvoudige methode: zodra de valse advertenties van prostituees op Pasion.com waren gepubliceerd, verwachtten de criminelen dat de gebruikers van de pagina contact zouden opnemen met de meisjes die in de genoemde 'lokaasadvertenties' waren geadverteerd om , Zodra het telefoonnummer van de genoemde gebruikers is verkregen, gebruikt u deze om de sextortion uit te voeren.

De slachtoffers van deze seksuele chantage kunnen op twee manieren worden bedreigd, zowel via WhatsApp als telefonisch. Sommigen werden geïntimideerd door te horen dat als ze het gevorderde bedrag niet betaalden, hun families op de hoogte zouden worden gebracht van hun status als hoerers. Anderen werden fysiek bedreigd. Soms werden de twee bedreigingen gecombineerd.

Een van de belangrijkste kenmerken van de modus operandi van deze seksuele afpersers is dat de betaling van het door hun slachtoffers gevraagde bedrag niet diende om een einde te maken aan de afpersing. Het ging verder met nieuwe verzoeken om geld. Het was om deze reden dat sommige slachtoffers van deze massale sextortion-campagne besloten om hun situatie onder de aandacht van de politie te brengen, gevangen in een spiraal van chantage die geen einde leek te hebben.

Het feit dat deze specifieke klachten bekend werden bij de samenleving dankzij het werk van verschillende Spaanse nieuwsportalen zoals vanaguardia.com, elconfidencial.com, el pais.com, el mundo.es of heraldo.es, onder andere. gemakkelijker voor andere slachtoffers van seksuele afpersing om ook te beslissen om hun zaak te melden.

Dankzij dit straaltje aan klachten en de onderzoeken van de Nationale Politie en de Guardia Civil, werd het mogelijk om kennis te nemen van het bestaan van verschillende groepen afpersers die in zekere zin aan elkaar verwant waren. De politie ontdekte dat de chantage in zeer verschillende delen van het land plaatsvond (de eerste klachten werden ingediend in Teruel en Palencia) maar het zenuwcentrum van het complot bevond zich op een heel specifieke plaats: Valencia. Het was uit de Levantijnse stad waar de afpersers opereerden en het was ook waar de 'muilezels' woonden, dat wil zeggen, de mensen die hun naam hadden geleend om te verschijnen als houders van de rekeningen waarop de slachtoffers van sextortion de geclaimde bedragen moesten invoeren . Deze mensen kwamen allemaal uit de wereld van armoede en woonden in een heel specifieke buurt in Valencia.

Klachten bij de politie

Andere gevallen van seksuele chantage in Spanje

Kort nadat het bestaan van de bovengenoemde groepen seksuele afpersers bekend werd , meldden de belangrijkste kranten en digitale media de opkomst van een nieuw geval van erotische chantage. Bij deze gelegenheid gebruikten de criminelen een zeer vergelijkbare afpersingsmethode. Net als in het bovengenoemde geval gebruikten deze nieuwe cybercriminelen valse advertenties van prostituees die op een datingsite waren geplaatst als lokaas.

Nadat het potentiële slachtoffer contact had opgenomen met het vermeende meisje in de advertentie, gebruikten de afpersers de kennis van haar telefoonnummer om hun bedreigingen te uiten. In dit geval deden de afpersers zich voor als huurmoordenaars in dienst van pooiers die hadden besloten de rekeningen te verrekenen voor die klanten die zich zogenaamd hadden toegewijd aan het irriteren van hun 'meisjes'. De dreigementen van de criminelen gingen in dit geval gepaard met afbeeldingen van mensen met een kap, gewapend met vuurwapens. De afpersers lieten hun slachtoffers ook geloven dat hun families in de gaten werden gehouden.

Het politieonderzoek met betrekking tot deze zaak, waarbij 22 slachtoffers betrokken waren, maakte in september vorig jaar de arrestatie mogelijk van vier mensen (twee in Granada, één in Marbella en nog één in Valencia) die schuldig waren aan een misdrijf van seksuele chantage. .

GirlsBCN: persoonlijke controle en kwaliteit van advertenties

De publicatie van al deze cases in de meest uiteenlopende media heeft de gebruikers van de prostituee online advertentiepagina's gealarmeerd. Velen van hen vragen zich nu af of het veilig is om door deze pagina's te navigeren en vooral om contact op te nemen met de lumis die erop adverteren. Het feit dat zelfs beroemde mensen, zoals actieve of gepensioneerde voetballers, zijn getroffen door het bovengenoemde geval van sextortion van de advertenties van een zo populair platform als Pasion.com, heeft ertoe geleid dat veel prostitutieklanten pagina's van deze stijl wantrouwen.

Nieuws zoals in deze tekst besproken, doet de sector ongetwijfeld geen dienst. Hoewel ze zeker meer als uitzondering dan als regel moeten worden beschouwd. Er zijn tenslotte veel hoeren die deze platforms elke dag gebruiken om hun lumis en hun ervaringen te ontmoeten, althans van wat velen van hen op de forums opmerken, ze zijn volledig bevredigend.

Natuurlijk: je moet ook beoordelen in hoeverre alle contactwebsites even betrouwbaar zijn. En het is dat ze niet allemaal dezelfde controles toepassen als wij doen in GirlsBCN om te beslissen welke advertenties worden gepubliceerd en welke advertenties niet. Het is niet hetzelfde voor de adverteerder om volledige vrijheid te hebben bij het publiceren van zijn advertentie op een bepaalde website als voor het passeren van een persoonlijk controlefilter. Zonder dit controlefilter is de kans veel groter dat er nepadvertenties worden weergegeven. Door het ontbreken van zo'n filter kan een adverteerder bijvoorbeeld verschillende profielen in dezelfde advertentiemap publiceren. Of dat ze geen echte foto's plaatst, foto's die niet van haar zijn. In veel gevallen doen degenen die dit doen dit om meer klanten aan te trekken. Daarom plaatsten ze foto's van andere meisjes die mooier of sexyer waren dan zij. In sommige andere zijn die nepadvertenties echter, zoals we hierboven hebben gezien, het lokaas om potentiële slachtoffers van sextortion aan te trekken.

Het bestaan van een persoonlijke controle over de advertenties wordt daarom onthuld als iets dat essentieel is om niet alleen kwaliteit te geven aan een website en deze te onderscheiden van degenen die in deze sector concurreren, maar ook om de veiligheid van de gebruikers te garanderen, zodat ze kunnen contact met een meisje dat erin wordt geadverteerd, wetende dat het meisje met wie hij zal uitgaan degene zal zijn die in de advertentie verschijnt en niet een ander en dat haar uiterlijk in feite niet overdreven zal verschillen van dat op de foto's.

In die zin wordt de taak van de professional die verantwoordelijk is voor het controleren van de te publiceren advertenties en de foto's die deze advertenties bevatten, onthuld als een fundamentele taak. Hij staat als professional garant voor die veiligheid die prostitutiecliënten verwachten wanneer ze een erotische contactwebsite gebruiken. Dankzij hem is de kans om het slachtoffer te worden van chantage of seksuele afpersing veel kleiner.

Passie voor nepadvertenties