Yoga en seks of hoe je seksualiteit kunt verbeteren met asana's

dinsdag, 09 november 2021

Verbetering van seksueel verlangen, opwinding, orgasme en, in het algemeen, seksuele bevrediging. De formule om dit te bereiken? Het beoefenen van yoga die met betrekking tot seks zeer nauw verwant is en de gebruikelijke beoefening van de eerste helpt om onze seksualiteit aanzienlijk te verbeteren.

Wat zijn de redenen waarom yoga seks verbetert? Hoofdzakelijk het volgende:

  • Het verhoogt de bloedsomloop in het bekkengebied, waardoor het gevoeliger en daarom gemakkelijker prikkelbaar wordt.
  • Activeert en betrekt het centrale deel van het lichaam.
  • Helpt te verzoenen met de eigen lichaamsbouw. Degenen die yoga beoefenen, krijgen toon en kracht, verbeteren hun houding en stileren hun figuur. Dat verhoogt het zelfrespect en verwijdert complexen. En de complexen, hoe verder van het bed, hoe beter. Het is moeilijk om volledig van seks te genieten als je je gewicht draagt.
  • Het verhoogt het zuurstofgehalte in ons lichaam, waardoor ons energieniveau stijgt.
  • Verhoogt het zelfbewustzijn, wat erg belangrijk is om onze focus op ons lichaam en zijn activiteiten te verscherpen.
  • Het verhoogt de flexibiliteit, wat helpt om de catalogus van seksuele posities die het paar kan uitvoeren uit te breiden.
  • Verhoog het libido . Yoga faciliteert fysieke en mentale bevrijding. Door dit te doen, bevrijdt het ons van negatieve emoties en blokkades die ons libido soms ervaart.

Yoga en seks

Het huwelijk tussen yoga en seks is zeer bevredigend voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn onderzoeken die het aantonen. In een daarvan wordt bijvoorbeeld aangetoond dat vrouwen die yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie beoefenen hun smering verbeteren, zien hoe hun seksuele verlangen toeneemt en de bevrediging ervaren tijdens het vrijen toenemen.

Welke voordelen vinden mannen van hun kant wanneer ze genieten van deze binominale gevormd tussen yoga en seks? Onder andere de toename van uw seksuele begeerte, de verbetering van uw erectie, de toename van de controle over de ejaculatie en die van de postcoïtale bevrediging. Dit alles resulteert uiteindelijk in een opmerkelijke versterking van het zelfvertrouwen.

De erectieverbetering vloeit rechtstreeks voort uit de verbetering van de bloedcirculatie. De erectie is immers niets meer dan het gevolg van de instroom van bloed naar de sponsachtige weefsels van de penis. Als dit bloed deze weefsels niet bereikt zoals het zou moeten vanwege een cardiovasculair probleem, is de erectie niet volledig en in extreme gevallen kan deze ophouden te bestaan. Situaties van een zittende levensstijl, aanhoudende stress of het nemen van medicijnen kunnen dit soort seksuele disfuncties veroorzaken. Yoga is een goede manier om ze te bestrijden.

Yoga

Kundalini Yoga om seksualiteit te verbeteren

Op deze gespecialiseerde Yoga website kunnen we verschillende technieken en scholen vinden. Onder hen ... welke is degene die ons kan helpen de seks te verbeteren? Zonder twijfel de Kundalini Yoga .

Deze vorm van yoga, van fundamenteel spirituele aard, wordt ook wel yoga van het bewustzijn genoemd en dankzij de beoefening ervan slagen we erin om de energie die in ons lichaam leeft vrij te maken, ook de seksuele energie .

Wat moet je doen om die seksuele energie vrij te maken? Voer een combinatie uit van yoga-asana's (dat wil zeggen yogahoudingen ) en ademhalingsoefeningen. De combinatie van houdingen en ademhaling zal die ontlading bereiken die vervolgens zal resulteren in een toename van opwinding en een verbetering van seksuele prestaties.

Een van de belangrijkste voordelen van Kundalini Yoga is dat het een vorm van yoga is die voor alle mensen toegankelijk is, ongeacht hun fysieke voorbereiding. Het is ook een ideale stijl om Yoga voor twee of Yoga als koppel te beoefenen. De beoefening van een asana door het paar anticipeert ook op dat moment van maximale intimiteit, namelijk het moment van geslachtsgemeenschap. Af en toe zullen de hartslagen op elkaar afgestemd zijn en zullen de bekken verbonden zijn. Op dat moment van intimiteit waarin verlangen het paar meeneemt en het paar smelt door de bevelen van de eerste te gehoorzamen, zal blijken in hoeverre de relatie tussen yoga en seks vruchtbaar en heilzaam is.

Vervolgens gaan we een reeks yoga-asana's aanbevelen die kunnen dienen om ons libido te verhogen en onze seksualiteit te verbeteren.

Kundalini Yoga

Yoga asana's voor betere seks

De beoefening van yoga is voornamelijk gebaseerd op het uitvoeren van asana's . Er zijn yogahoudingen die vooral dienen om ons seksuele leven te verbeteren. Onder deze yogahoudingen om een betere seks te hebben kunnen we het volgende onderscheiden:

  1. De cobra. Om deze asana uit te voeren, moet je op je buik liggen en je benen gestrekt. Eenmaal op deze manier geplaatst, zullen we onze handen op de yogamat laten rusten en onze armen strekken om zo de romp op te tillen en op te tillen uit het horizontale vlak terwijl we de nek naar achteren strekken.
  2. De brug. Met het gezicht naar boven op de grond geplaatst, zullen de zolen van de handen en voeten erop rusten om vanaf dat moment een opwaartse kracht uit te oefenen om de rest van het lichaam op te heffen.
  3. De hond. Ook met de voorkant naar boven geplaatst, worden de benen en armen gestrekt totdat het lichaam een "v" vormt. Als je deze asana een tijdje volhoudt, moet je bepaalde niveaus van vermoeidheid doorstaan.
  4. De kameel. Het beoefenen van deze pose vereist een zekere mate van flexibiliteit en enige oefening. In deze asana is de rug naar achteren gebogen terwijl de knieën op de grond rusten. Wees bij het uitvoeren van deze houding voorzichtig met de halswervels, zowel bij het starten als bij het beëindigen ervan.
  5. Zat Kriya. Deze pose versterkt het hele seksuele systeem en stimuleert de natuurlijke energiestroom. Om het te doen, moet je op je hielen zitten. Zodra dit is gebeurd, wordt de rug volledig recht geplaatst, worden de armen gestrekt langs de ellebogen achter de oren op een volledig rechte manier, wordt de borstkas naar buiten getrokken, worden de handpalmen samengevoegd en grijpen de vingers in elkaar , behalve de wijsvingers van elke hand. Eenmaal op deze manier gepositioneerd, wordt diep ingeademd, waarbij de navel volledig naar binnen wordt getrokken.

Al deze yogahoudingen die we hier hebben uitgelegd, regelmatig beoefend, zullen dienen om je seksuele leven te verbeteren. Door ze in de praktijk te brengen, zie je in hoeverre yoga en seks met elkaar te maken kunnen hebben. Sommige van deze asana's kunnen zelfs tijdens de seksuele ontmoeting worden uitgevoerd. Hun omzetting in seksuele posities kan een meer mystieke en spirituele sfeer aan de gemeenschap geven.

Yoga seksuele posities